28.10.2014

Fransız Usulü Ciğer Tarifi

Fransız Usulü Ciğer Tarifi
Fransız Usulü Ciğer Tarifi
Malzemeler :

  • 600 gram dana ciğeri
  • 2 adet kuru soğan
  • 500 gram domates
  • 2 diş sarmısak
  • biraz un
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 100 gram margarin
  • 1/2 çay kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 2-3 yaprak adaçayı
  • 1/2 demet kıyılmış maydonoz
  • 1 çay kaşığı tatlı kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı biberiye
  • tuz,karabiber
Yapılışı :


Ciğeri ızgaralık olacak şekilde doğrayalım. Domateslerin kabuklarını soyduktan sonra küp şeklinde doğrayalım. Sarmısağı ve soğanı soyup ince ince kıyalım. Ciğerleri önce una bulayalım, sonra kızgın yağda iki tarafını da sadece birer dk kızartalım. Üstlerine tuz ve karabiber serptikten sonra ciğer dilimlerini tabağa alalım.
Soğanı ve sarmısağı, ciğeri kızarttığınız tavaya atıp, aynı yağda kavurup, üzerlerine, domatesleri ve domates salçasını ilave edelim. Kırmızı şarabıda ekledikten sonra 1.5 çay bardağı sıcak su katıp, tuz,kırmızı biber ve şeker ile tatlandıralım. Ateşin altını iyice kısıp 10 dk tıkırdatalım. Bu sürenin sonunda, kıyılmış ada çayı yaprakları, biberiye ve ciğerleri tavaya, sosun üstüne katalım. 1-2 dakika da sosla beraber pişirip, sıcak olarak servise sunalım. Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder

KADİR USTA YEMEK TARİFLERİ © 2013 | Powered by Blogger | Blogger Template by DesignCart.org